Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam verbiedt afsteken vuurwerk met oud en nieuw

  •  
08-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Vuurwerkresten op straat

© DEN HAAG - Resten van het afsteken van vuurwerk op Nieuwjaarsdag in de Haagse wijk Scheveningen-Dorp. Ondanks het vuurwerkverbod werd er dit jaar in de Hofstad nog veel vuurwerk afgestoken. A

Bij de komende jaarwisseling is het niet toegestaan om consumentenvuurwerk af te steken in Amsterdam. Wel zullen er op verschillende plaatsen in de hoofdstad professionele vuurwerkshows zijn, meldt Het Parool.
" Volgens de gemeente heeft ‘een meerderheid van de Amsterdammers genoeg van de overlast die vuurwerk met zich meebrengt en is zij voorstander van een afsteekverbod voor consumentenvuurwerk’."
Bij de afgelopen jaarwisseling gold er in het hele land een vuurwerkverbod. Dat was bedoeld om de druk op de zorg te verminderen. De maatregel werkte: er vielen minder slachtoffers dan normaal.
Een meerderheid in de Tweede Kamer is sinds vorig jaar voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. GroenLinks pleit al sinds 2008 voor een vuurwerkverbod.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.