Laatste update 21:52
64

Boris Johnson naar intensive care

Boris Johnson is aan het begin van de avond overgebracht naar de intensive care, meldt de BBC. De artsen van de Britse premier besloten daartoe, omdat Johnsons toestand in de loop van maandagmiddag is verslechterd. Volgens de berichten is hij nog wel bij bewustzijn en heeft hij nog geen beademing nodig.

De Britse premier werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis omdat hij last bleef houden van koorts als gevolg van Covid-19. Anderhalve week geleden maakte Johnson bekend dat hij het nieuwe coronavirus onder de leden heeft. Johnson heeft de minister van Buitenlandse Zaken en hardcore Brexiteer Dominic Raab gevraagd om hem te vervangen.

De nieuwe Labour-leider Keir Starmer noemt het ‘ontzettend verdrietig’ dat Johnson is overgebracht naar de intensive care. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, belooft te bidden voor herstel van de premier.

In een verklaring stelt Downing Street 10 dat de premier ‘uitstekende zorg’ krijgt. Ook prijst Johnson de zorgmedewerkers voor ‘hun harde werk en toewijding’. Eerder op de dag drukte de premier de Britten nog via Twitter op het hart om thuis te blijven.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)