10

Dierenbeschermer Karen Soeters krijgt steen door raam

Dierenbeschermer Karen Soeters heeft deze week ’s nachts een steen door haar raam gekregen. De twee daders droegen zwarte broeken en zwarte hoodies. Tegenover RTL Nieuws verklaart de geschrokken Soeters dat ze niet weet uit welke hoek de aanval kwam. “Zijn het paardenhandelaren? Boeren, een hondenfokker? Er zijn zoveel haters.”

Soeters is oprichter van House of Animals, een dierenrechtenplatform dat in beeld brengt hoe dieren worden mishandeld of aan hun lot worden overgelaten. Die reportages, documentaires, foto’s en undercoverbeelden vallen bepaald niet bij iedereen in de smaak. Vorige maand beschreef Soeters al op Joop hoe ze wordt bedreigd.

“Vragen als ‘Ben je al dood?’ zijn soms dagelijkse kost op de sociale media. (…) Spijtig genoeg hoort het blijkbaar bij m’n werk als dierenbeschermer om zo aangesproken te worden. Ze proberen mij met grove taal monddood te maken. En dat gaat ze nooit lukken!

Soeters heeft aangifte gedaan van de aanval op haar huis. De actie is vastgelegd met een beveiligingscamera. Eerder dit jaar kregen ook de journalisten Willem Groeneveld (van Sikkom) en Chris Klomp (AD) een steen door hun ruit.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)