Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump reageert op boek Wolff, noemt zichzelf 'stabiel' en 'een genie'

  •  
07-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
US-POLITIC-TRUMP

© 2018-01-06 13:10:12 US President Donald Trump speaks during a retreat with Republican lawmakers at Camp David in Thurmont, Maryland, January 6, 2018. / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Het beeld dat wordt geschetst in het boek van Michael Wolff ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ van een domme, ijdele president die zelfs door zijn eigen inner circle niet in staat wordt geschat tot begrijpend lezen en het leggen van causale verbanden, zit de Amerikaanse president – die het nieuws over hem obsessief volgt – hogelijk dwars. In een twitterrant tegen zijn bekende vijanden de ‘Fake News Mainstream Media’ en ‘Crooked Hillary Clinton’ beweerde hij niet alleen mentaal zeer stabiel te zijn, maar zelfs geniaal:
Ik denk dat dat niet als slim zou tellen, maar als geniaal… en een zeer stabiel genie zelfs.
Naast de twijfelachtige claims over zijn intellect, is ook zijn laatste tweet in het rijtje aantoonbaar onjuist. Trump won de verkiezingen niet ‘bij zijn eerste poging’. In 2000 deed hij namelijk ook al eens een gooi naar het presidentschap.
In een speciaal ingelaste persconferentie ging Trump vervolgens nog even door over zijn fabuleuze intellect en ‘de fraudeur’ Wolff, wiens werk – dat het Witte Huis wil verbieden – hij omschrijft als totale fictie.
“I went to the best college, I was a very excellent student… the author is a fraud” – US President Donald Trump speaks out on new book and attacks author Michael Wolff https://t.co/2h7X9NkiGT pic.twitter.com/9Acy4FawoS
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 6, 2018
Update 21.00 uur: Steve Bannon, voormalig vertrouweling en topadviseur van Trump, Steve Bannon, heeft een verklaring uitgebracht waarin hij zijn beweringen in het boek van Wolff afzwakt. In elk geval waar het Don Junior, de zoon van Trump betreft. Volgens Bannon was zijn beschuldiging van landverraad niet zozeer gericht aan Donald Trump Jr. – die de FBI volgens hem zou gaan ‘ breken als een ei op nationale televisie ‘ – maar aan ex-ampagneleider Paul Manafort. In de verklaring die moet doorgaan voor excuses omschrijft Bannon Trump als ‘een patriot en een goede man’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.