Laatste update 15:17
11

Duitsland stelt vaccinatieplicht in tegen mazelen

Nu verschillende plekken op de wereld kampen met een mazelenepidemie en de vaccinatiegraadblijft dalen, wil Duitsland een vaccinatieplicht invoeren, net als Groot-Brittannië mogelijk gaat doen. Dat blijkt uit een wetsvoorstel van minister van Volksgezondheid Jens Spahn dat is ingezien door het Duitse persbureau DPA. Ouders zouden per 1 maart volgend jaar verplicht moeten worden om hun kinderen in te enten. Doen ze dat niet dan kunnen ze een boete van 2500 euro verwachten. Ook leraren, artsen en ziekenhuispersoneel worden voortaan verplicht zich in te enten. Daarnaast krijgen kinderdagverblijven toestemming om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.

In Nederland is vaccineren tegen kinderziektes niet verplicht, hoewel de vaccinatiegraad al jaren gevaarlijk hard daalt. Na een mazelenuitbraak op een kinderdagverblijf in Den Haag, besloot kinderopvangorganisatie Berend Botje vorige week voortaan kinderen die niet zijn ingeënt tegen mazelen, rode hond en bof (BMR) te weigeren. Ook in de politiek gaan steeds meer stemmen op om in te grijpen om een epidemie in Nederland te voorkomen.

Bijna 170 miljoen kinderen onder de tien wereldwijd zijn niet ingeënt tegen de ziekte die momenteel overal weer de kop op steekt.

Cc-foto: UN Ukraine

Geef een reactie

Laatste reacties (11)