Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Filmpjes DENK leiden tot bedreigingen Kamerleden

  •  
08-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
29826562556_94dc8a4d19_z
Het is een drukke mediaweek voor DENK. Nadat de partij kritiek had op het NTR-programma De Nieuwe Maan, trok WNL het gasthoofdredacteurschap van partijleider Kuzu in. Kuzu mocht nog wel verschijnen als gast, waarna hij live in de uitzending de aanval koos en WNL ‘een baggeromroep’ noemde.
De partij is zelf echter ook niet bepaald vies van provocatie. DENK valt met regelmaat collega-Kamerleden, met name die met een Turkse achtergrond, aan in knip-en-plak-filmpjes op Facebook en YouTube. De filmpjes zorgen vervolgens voor een stortvloed aan bedreigingen van die Kamerleden, dat meldt NRC vandaag:
"Ze krijgen haatmails, intimidaties en ontvangen bedreigingen… In het bestuur van de Tweede Kamer, het Presidium, is meermaals met zorgen over de methoden van Denk gesproken. Ervaren Kamerleden merken dat andere partijen de tactieken van Denk kopiëren. De parlementaire normen zijn verschoven: persoonlijke aanvallen op Kamerleden via sociale media zijn genormaliseerd."
NRC sprak Zihni Özdil (GroenLinks), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Sadet Karabulut (SP) en Nevin Özütok (GroenLinks) over de filmpjes. Zij zeggen alle vier dat het voelt het alsof de partij hen ‘monddood’ wil maken.
Cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.