73

Filmpjes DENK leiden tot bedreigingen Kamerleden

Het is een drukke mediaweek voor DENK. Nadat de partij kritiek had op het NTR-programma De Nieuwe Maan, trok WNL het gasthoofdredacteurschap van partijleider Kuzu in. Kuzu mocht nog wel verschijnen als gast, waarna hij live in de uitzending de aanval koos en WNL ‘een baggeromroep’ noemde.

De partij is zelf echter ook niet bepaald vies van provocatie. DENK valt met regelmaat collega-Kamerleden, met name die met een Turkse achtergrond, aan in knip-en-plak-filmpjes op Facebook en YouTube. De filmpjes zorgen vervolgens voor een stortvloed aan bedreigingen van die Kamerleden, dat meldt NRC vandaag:

Ze krijgen haatmails, intimidaties en ontvangen bedreigingen… In het bestuur van de Tweede Kamer, het Presidium, is meermaals met zorgen over de methoden van Denk gesproken. Ervaren Kamerleden merken dat andere partijen de tactieken van Denk kopiëren. De parlementaire normen zijn verschoven: persoonlijke aanvallen op Kamerleden via sociale media zijn genormaliseerd.

NRC sprak Zihni Özdil (GroenLinks), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Sadet Karabulut (SP) en Nevin Özütok (GroenLinks) over de filmpjes. Zij zeggen alle vier dat het voelt het alsof de partij hen ‘monddood’ wil maken.

Lees ook op Joop: WNL bezorgt verkiezingscampagne DENK goud

Cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (73)