50

GroenLinks en PvdD willen vuurwerkverbod om zorg te ontlasten

GroenLinks en de Partij voor de Dieren pleiten voor een vuurwerkverbod voor deze jaarwisseling. Zo willen de partijen voorkomen dat de zorg, die het al zwaar heeft door corona, ook nog eens overspoeld wordt met vuurwerkslachtoffers. Dat meldt NU.nl.

“Als we nu zien hoe hoog de druk is bij de ziekenhuizen en de spoedeisende hulp, maar ook de handhaving bij de politie en boa’s, dan moeten we nu handelen”, aldus Klaver. Ouwehand: “Accepteer je dat je er weer honderden slachtoffers bij krijgt, terwijl ambulances nu al rondjes rijden omdat bij sommige ziekenhuizen geen plek meer is bij de spoedeisende hulp?”

De oproep van de twee partijen aan het kabinet krijgt steun van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Arsten (NVSHA) en de Nederlandse BOA Bond.

Rond de afgelopen jaarwisseling pleitten GroenLinks en de Partij voor de Dieren ook al voor een vuurwerkverbod. In de dagen na Oud en Nieuw kwam daar, onder meer door een gruwelijke flatbrand in Arnhem, veel steun voor van andere partijen.

Ook kondigden verscheidene gemeenten een verbod op consumentenvuurwerk aan. Amsterdam kwam daar vorige maand op terug. Volgens het bestuur van de hoofdstad zou het te “complex en intensief” zijn om een afsteekverbod te controleren, nu handhavers hun handen al vol hebben aan het toezicht op de coronaregels.

cc-foto: FaceMePLS

Geef een reactie

Laatste reacties (50)