Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamerlid Liane den Haan veroorzaakt diplomatieke rel met Cyprus

  •  
19-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
362 keer bekeken
  •  
lianedenhaan
Kamerlid Liane den Haan heeft een rel veroorzaakt op Cyprus. Den Haan had eerder deze week een ontmoeting met een minister van de internationaal niet-erkende regering van Noord-Cyprus. Voor de Cyprische ambassade in Den Haag aanleiding om bij de Nederlandse regering aan de bel te trekken.
De Cyprische minister van Financiën Constantinos Petrides noemde Den Haan “een schande voor het instituut dat je vertegenwoordigt”. “Je staat voor etnische zuivering en bezetting”, voegde Petrides Den Haan toe op Twitter.
Den Haan zegt niets van de ophef te snappen. Het bezoek aan de bewindspersoon van het door Turkije bezette Noord-Cyprus was volgens het Kamerlid “ een informeel bezoek als privépersoon ”.
Den Haan is vaker het middelpunt van controverse. Tijdens de verkiezingscampagne ging ze rollend over straat met de nummer drie van 50Plus. Anderhalve maand na de stembusgang besloot ze uit de ouderenpartij te stappen. In haar tijd bij ouderenbond ANBO verwierf ze de bijnaam ‘ mevrouw Poetin ’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.