6

Merkel: pandemie houdt ons nog de hele winter bezig

Angela Merkel heeft de Duitse bevolking op het hart gedrukt de coronamaatregelen te blijven volgen. Ondanks de positieve berichten deze week over het vaccin van Pfizer en BioNtech moeten mensen rekening houden met zware wintermaanden, meldt Der Spiegel.

“We moeten ervanuit gaan dat de tweede golf harder is en in een slecht seizoen valt”, aldus de bondskanselier. “We zullen er nog de hele winter mee bezig zijn.”

Woensdag meldde Duitsland 18.487 besmettingen. Dat waren er ruim 5.000 meer dan een dag eerder, maar minder dan 7 november toen er meer dan 23.000 infecties werden vastgesteld. Eind vorige maand kondigde Duitsland een ‘lockdown light’ af. Restaurants en cafés gingen dicht en onnodige reizen worden afgeraden.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) hoopt dat Duitsland rond Kerst en Oud en Nieuw ‘in een epidemiologisch betere situatie’ zal zijn beland. Dat het aantal nieuwe besmettingen sinds de lockdown light is afgevlakt is volgens hem geen reden de teugels nu weer te laten vieren. “Mensen met ernstige covid-19 kunnen levenslang problemen houden.”

Geef een reactie

Laatste reacties (6)