Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland prikt voorlopig niet met Janssen-vaccin

  •  
14-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Symbolic photo of Johnson & Johnson vaccine.

© usage worldwide Photo via Newscom

Hugo de Jonge heeft besloten dat er in Nederland voorlopig niet zal worden geprikt met het Janssen-vaccin. De demissionaire bewindsman wacht onderzoek van het Europees Medicijnagentschap (EMA) af. De resultaten daarvan worden volgende week verwacht. De beslissing om nu niet te vaccineren met Janssen heeft gevolgen voor het vaccinatieschema.
" Het verzoek van Janssen om de inzet van de geleverde vaccins tijdelijk op te schorten heeft consequenties voor de mensen die gevaccineerd zouden worden met Janssen. Dat zijn medewerkers en cliënten in de GGZ, en ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact en jonger dan 60 jaar."
Dinsdag werd bekend dat de Verenigde Staten voorlopig stoppen met het gebruik van het Janssen-vaccin, nadat er zes trombosegevallen werden vastgesteld. Ongeveer 7 miljoen Amerikanen hebben tot nu toe een prik gehad met het in Leiden ontwikkelde vaccin.
Nederland heeft tot nu toe ongeveer 80.000 doses van het Janssen-vaccin gekregen. Die blijven nu op de plank liggen. Bij het Janssen-vaccin is een prik voldoende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.