Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vierhonderd besmettingen bij Duits slachthuis, scholen in de buurt dicht

  •  
17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
tonnies
Vierhonderd medewerkers van een slachterij in Rheda-Wiedenbrück in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn positief getest op het coronavirus, melden Duitse media. De resultaten van de coronatests van vijfhonderd andere medewerkers van het grootste slachthuis van Duitsland zijn nog niet bekend.
Dinsdagmiddag stond de teller bij vleesgigant Tönnies nog op 128 besmettingen.  “We doen alles om verdere verspreiding te voorkomen”, aldus de lokale bestuurder Sven-Georg Adenauer. In het nabijgelegen Gütersloh worden alle scholen en kinderdagverblijven morgen gesloten.
De vleesverwerkende industrie is wereldwijd een bron van coronabesmettingen. Eind mei werd een Apeldoorns slachthuis van Vion gesloten omdat het bedrijf zich niet aan de coronaregels hield. Bij Vion-vestigingen in Groenlo en Scherpenzeel raakten medewerkers besmet. Het gaat vaak om arbeidsmigranten uit Oost-Europa die hun woonruimte met elkaar moeten delen en met busjes naar hun werk worden gebracht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.