Laatste update 19:56
21

Zus Boris Johnson: premier mogelijk onder druk van No Deal Brexit-speculanten

Rachel Johnson, de zus van de Britse premier Boris Johnson, meent dat haar broer erg agressief te werk gaat. In het Lagerhuis is hij een ‘ander persoon’, aldus Rachel Johnson donderdagmiddag in het BBC Radio-programma World At One. “Hij is niet de broer die ik ken.” Gevraagd naar mogelijke verklaringen voor het gedrag van haar broer zegt ze:

Het zou kunnen zijn dat Dominic Cummings de premier adviseert om extreem agressief te zijn, zodat hij zich kan profileren als de belangenbehartiger van het volk. Het kan natuurlijk ook dat het uit mijn broer zelf komt. Hij geniet er duidelijk van om premier te zijn. Het zou ook kunnen dat hij wordt beïnvloed door mensen die miljarden hebben geïnvesteerd in het shorten van het pond of het land, in de hoop op een No Deal Brexit.

Met die laatste verklaring verwijst Rachel Johnson naar een eerder deze maand gepubliceerde inventarisatie van Byline Times van de investeringen van de grote donors van Boris Johnson. Volgens Byline Times zouden deze mensen en hedge funds, die eerder vaak financiële steun gaven aan de Leave-campagne, 4,5 miljard pond hebben gestoken in financiële producten waarmee zij profiteren van een No Deal Brexit.

Luister het gesprek met Rachel Johnson, die zelf voor Remain is:

Geef een reactie

Laatste reacties (21)