Te gast in College Tour is schrijver en journalist Michael Wolff. Hij zette het Witte Huis op zijn kop na een reeks openbaringen in het boek ‘Fire and Fury’. In dat boek staat bijvoorbeeld dat Trump helemaal geen president wilde worden en wit wegtrok de avond dat de verkiezingsuitslag binnenkwam, dat hij het liefst bij McDonald’s eet omdat hij daar niet bang is vergiftigd te worden, en dat Steve Bannon de ontmoeting van Jared Kushner en Donald Trump jr. met de Russische advocate Natalia Veselnitskaya een vorm van verraad noemt. President Trump was duidelijk niet blij met het boek van Michael Wolff. Op Twitter noemde hij Wolff een ‘total loser’ die verhaaltjes verzon om een leugenachtig boek te kunnen verkopen. Het boek kwam een week eerder dan gepland op de markt, omdat het Witte Huis via de rechter probeerde publicatie te verbieden. Onlangs werd bekend dat er een televisieserie wordt gemaakt over de onthullingen in ‘Fire and Fury’.

Wolff kwam voor een dag naar Nederland en gaf een exclusief interview aan College Tour. Exclusief, omdat Wolff ná het optreden uit woede al zijn andere interviews afzegde. In het programma werd bij herhaling de zogeheten Haley-affaire aangehaald. Wolff heeft het gerucht de wereld in geholpen dat Trump momenteel een buitenechtelijke verhouding heeft met Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Zowel Trump als Haley hebben dat glashard ontkend en Wolff heeft geen enkel bewijs. Wolff wordt verweten dat hij de reputatie van de vrouw beschadigd heeft. Nadat presentator Twan Huys voor de zoveelste keer op de bewering terugkwam, sneerde Wolff dat het Huys aan interviewkwaliteiten schort. De NTR heeft sinds de opnames geen contact meer gehad met Wolff.

Het gaat de laatste tijd sowieso niet erg lekker met Wolff in de media, de laatste tijd. Hij werd eerder deze maand al live de talkshow Morning Joe van MSNBC uit gegooid nadat hij beweerde nooit te hebben gezegd dat Trump een affaire heeft met Haley. Maandag was Wolff per satellietverbinding te gast in de Australische Today Show, waar hij opnieuw werd geconfronteerd met zijn uitspraken. Daar besloot Wolff net te doen of hij de presentator in de studio niet meer kon horen, maar antwoordde wel per ongeluk ‘nee’ op de vraag of hij het nog wel kon verstaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)