Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man besmet voorbijgangers in enkele seconden met Delta-variant

  •  
21-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
AUSTRALIA-SYDNEY-COVID 19-LOCALLY ACQUIRED CASES

© (210617) -- SYDNEY, June 17, 2021 (Xinhua) -- Staff members work at a COVID-19 testing center at Bondi Beach in Sydney, Australia, on June 17, 2021. Locally acquired COVID-19 cases increased

Hoe besmettelijk de Delta-variant is, blijkt in Australië. Daar is bij bron- en contactonderzoek vastgesteld dat een man twee voorbijgangers heeft besmet. De man bracht een bezoek aan een winkelcentrum. De duizenden mensen die het winkelcentrum rond dezelfde tijd bezochten, moeten zich laten testen.
Het is bekend dat de Delta-variant besmettelijker is dan eerdere mutaties. Het verklaart waarom de variant in veel Europese landen met een flinke opmars bezig is. In het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Rusland is de Delta-mutatie al verantwoordelijk voor bijna alle infecties.
Een enkele prik met Pfizer of AstraZeneca beschermt minder goed tegen de Delta-variant dan tegen eerdere mutaties. Volgens Schots onderzoek is de kans om in het ziekenhuis te belanden door de Delta-variant bovendien twee keer zo groot.
In Lissabon was afgelopen weekend een nieuwe lockdown vanwege een uitbraak van de Delta-variant. Honderden Nederlandse scholieren raakten de afgelopen weken besmet toen zij vakantie vierden in Spanje en Portugal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.