39

Nascar geeft foto vrij van strop in garage Bubba Wallace

Nascar heeft de foto vrijgegeven van het touw dat afgelopen weekend werd aangetroffen in de garage van Bubba Wallace, de enige zwarte Nascar-racer. Op de foto is duidelijk te zien dat het een strop betreft.

Wallace heeft zich de afgelopen weken nadrukkelijk uitgesproken tegen racisme. Aanvankelijk ging Nascar daarom uit van een racistisch motief. Nadat de FBI concludeerde dat het touw al sinds de herfst in de vorm van een strop in de garage hing, gaf de raceorganisatie een nieuwe verklaring uit: “Het is goed om te weten dat dit geen bewuste, racistische daad jegens Bubba was.” Niet iedereen is daar overigens van overtuigd.

Wallace zelf zegt ‘opgelucht’ te zijn door de bevindingen van de FBI. Wel ergert het de coureur dat mensen suggereren dat hij het verhaal zou hebben verzonnen en dat hij degene zou zijn geweest die de strop aantrof. Dat is niet het geval. De president van Nascar kwam Wallace vertellen dat er een strop in zijn garage hing.

Vanwege het moment waarop het touw in de garage van Wallace werd aangetroffen, werd er direct een verband gelegd met racisme. Op aandringen van Wallace besloot Nascar eerder deze maand om de Confederatievlag in de ban te doen bij races, vanwege de associaties met het slavernijverleden.

Boven Talladega, het racecircuit in Alabama waar maandag de race werd verreden, vloog afgelopen weekend een vliegtuigje met de Confederatievlag en de tekst ‘Defund Nascar’.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)